Хавана торта
Состојки
- Тесто
- 3 јајца
- 3 лажици шеќер
- 3 лажици брашно
- пола кесичка пециво
- Крем
- 500мл млеко
- 500мл хопла
- 150гр шеќер
- 1 кесица желатин од 10гр
- 150гр пржени лешници
- 150гр Јадро наполитанки
Подготовка
Се загрева релната на 180 Ц.
Се матат јајцата со шеќерот, па се додава брашното и пецивото и се става во подмачкан калап бр.24 со обрач и се печи 15мин.
Се мати хоплата во цврст снег.
Се загрева млекото со шеќерот додека се истопи. Кога ќе се олади се додава изматената хопла, мелените јадро и пржените лешници. Сето ова се меша и се додава желатинот кој е припремен според упатството на кесичката.
На печениот и изладен пандиспан се додава кремот и се остава да се олади во калапот.
Одозгора одат 3 шлага по желба. Пријатно!
П.С.
Ројал маса за цртање-1белка,200гр шеќер во прав,сок од пола лимон и боја.