Испечати

Хавана торта

Хавана торта

Состојки

  • Тесто
  • 3 јајца
  • 3 лажици шеќер
  • 3 лажици брашно
  • пола кесичка пециво
  • Крем
  • 500мл млеко
  • 500мл хопла
  • 150гр шеќер
  • 1 кесица желатин од 10гр
  • 150гр пржени лешници
  • 150гр Јадро наполитанки

Подготовка

Се загрева релната на 180 Ц.
Се матат јајцата со шеќерот, па се додава брашното и пецивото и се става во подмачкан калап бр.24 со обрач и се печи 15мин.
Се мати хоплата во цврст снег.
Се загрева млекото со шеќерот додека се истопи. Кога ќе се олади се додава изматената хопла, мелените јадро и пржените лешници. Сето ова се меша и се додава желатинот кој е припремен според упатството на кесичката.
На печениот и изладен пандиспан се додава кремот и се остава да се олади во калапот.
Одозгора одат 3 шлага по желба. Пријатно!

П.С.
Ројал маса за цртање-1белка,200гр шеќер во прав,сок од пола лимон и боја.