Шпагети во крем сос
Состојки
- 500гр шпагети
- 500гр пилешко бело месо
- 250гр павлака
- 350гр печурки
- 1 крем супа од печурки
- 1 главица кромид
- 2 моркови
Подготовка
Во тенџере ставаме вода да зоврие, ги ставаме шпагетите да се варат и во меѓувреме го подготвуваме сосот. Кромидот и морковите ги рендаме и ги ставаме во тавче со загреано масло да се пржат, ги додаваме и печурките. Пилешкото месо го сецкаме на парчиња и го додаваме во тавата и го пржиме. Кога убаво ќе се испржи ја додаваме крем супата од печурки и една чаша ладна вода и промешуваме. Ја додаваме павлаката, мешаме убаво и ја тргаме тавата од оган. Шпагетите убаво ги цедиме и ги преливаме со крем сосот. Декорираме со магдонос.