Рецепт – идеја за Велигденска салата
Состојки
- 5 јајца
- 1/2 л. саламурата од цвекло салата
Подготовка
1. Дел од сварените јајца олупете, а дел само искршете ги без да ги лупите.
2. Ги ставате во саламурата од цвекло салатата и нека постоат во истата околу 10 мин, а може и повеке.
3. Од јајцето во искршената лушпа ке добиете мраморно шарено јајце, а другото целосно со овапцана белка.
Забелешка - Ова го поставувам како идеја за Велигденската салата - обоени - декоративни на природен начин. Вака приготвените јајца добиваат и убав вкус.
Можете да ги ставете и во водата од спанакот, во морков....така да добивате исто така мраморни и обоени јајца кои ке ја красат зелената салата со прилог од јајца.
Ви посакувам весели и срекни празници!