Испечати

Бушави коцки

Бушави коцки

Состојки

  • 3 јајца
  • 1 шола млеко
  • 1 шола масло
  • 1 шола шеќер
  • 2 шоли брашно
  • 1 прашак за печење
  • 2 ванилин шеќер
  • за прелив
  • 150 гр чоколадо
  • 100 гр маргарин
  • 5 лажици шеќер
  • 130 гр млеко
  • 1 кокос
  • 1 шола =180 гр

Подготовка

Јајцата и шолата шеќер се миксираат. Постепено се додава шола млеко, шола масло, 2те шоли брашно, прашокот за печење и ванилиниот шеќер.
Смесата се истура во намастена правоаголна тава (јас печев во кружна30) и се печи 20на мин на 180 степени.
Кога е готов кексот, се остава да излади и се сечи на коцки.
Секоја коцка од сите страни ја макаме од преливот (малку изладен) направен од стопената чоколада, маргаринот, 5 лажици шеќер, 130 гр млеко и на крај ја валаме во кокосот.
Добар апетит!