Торта со бисквити и јаболка
Состојки
- 1килограм Јаболка
- 1,2 литри вода
- 2 пудинзи од карамела
- 200 гр. бисквити
- 500мл. слатка павлака
- 350 гр. шеќер
Подготовка
Јаболката се лупат и се сецкаат на коцки. Се додава водата и се ставаат да се варат додека да омекнат. Се додава шеќерот. Пудинзите се раствараат со малку вода и се додаваат во смесата со јаболката да зоврие и да се згусне. Во правоаголна тава се ставаат два реда бисквити врз нив се тура смесата со јаболка и пудинг врела и се остава да се излади. Најзгора се страва изматената слатка павлака и се украсува по желба.
П.С. Може да се стави и пудинг од ванила подеднакво е вкусна тортата