Испечати

Мачмачоу

Мачмачоу

Состојки

  • 4 јајца
  • 200гр шеќер
  • 200мл млеко
  • 200гр брашно
  • 1 пециво
  • 1 чоколадо за готвење

Подготовка

Ги кршиме јајцата и ги делиме жолчките од белките. Жолчките ги матиме заедно со шеќерот. Кога убаво ќе се изматат го додаваме млекото млако и се продолжува со матење. Го додаваме брашното и пецивото. Пандишпанот го ставаме да се печи. Во меѓувреме ги матиме белките со 8 лажици шеќер. Кога пандишпанот е при крај со печењето го вадиме од рерна и одгоре го премачкувамке со белките. Го враќаме до рерна да се допечи. Кога е печено одгоре го премачкуваме со растопено чоколадо. Го сечиме на ромбоиди.