Kоктел лепчиња
Состојки
- 10 парчиња леб на кришки коцка
- 100 грама чаен колбас
- 200 грама кашкавал
- 100 грама путер
- 1 краставица
- 200 грама маслинки
Подготовка
Кришките леб ги сечеме на по три ленти хоризонтално и вертикално за да добиеме по 9 коцки од една кришка. Секоја коцка ја премачкуваме со путер. Краставицата ја лупиме и ја сечеме на тенки крукчиња. И кашкавалот го сечеме на коцки. На чачкалица ставаме прво една коцка лепче, потоа парче чаен колбас, па пак лепче, коцка кашкавал, краставичка и најгоре една маслинка. Постапката ја повторуваме се додека имаме од состојките. Сервираме и послужуваме.