Испечати

Авокадо тост со варени јајца

Авокадо тост со варени јајца

Состојки

  • 2 парчиња леб
  • 1/2 меко авокадо
  • 1 ровко варено јајце
  • По потреба сол, црн бибер, лут црвен пипер

Подготовка

1. Лебот се става во рерна да се запечи.
2. Авокадото се гмечи со вилушка.
3. Печените лепчиња се премачкуваат со авокадото, јајцето се лупи се сечи на половина и се страва врз лепчињата.
4. Лепчињата се зачинуваат со сол, цен бибер и црвен пипер.