Испечати

Печени костени во рерна

Печени костени во рерна

Состојки

  • 500гр коштани
  • 1лист хартија за печење
  • 1литар вода

Подготовка

Уште еден начин на подготовка на печени костени. Го пробав и навистина ми се допадна, па решив да споделам и со вас. Количините ги пишав онака колку да ги има, а вие правете си по вкус и желба.

Подготовка:

1. Коштаните ги миеме. Еден по еден ги сецкаме на површината во вид на крвче и ги ставаме во кацерола. Ги попаруваме со жешка вода. Оставаме да постојат околу 30 минути, а потоа ги цедиме и ги редиме на хартија за печење. Нека бидат со пресечените делови нагоре.
2. Ставете ги во рерна нека се печат 20 минути. Ќе добиете совршено добро, меко печени костени.
Нека ви е на здравје.