Испечати

Сушен портокал

Сушен портокал

Состојки

  • 1 портокал

Подготовка

Сушениот портокал е многу декоративен особено во зимскиот период.
Начинот на подготовка е многу едноставен но треба време и трпение.
Прво потокалот го миеме и го бришеме со крпа.
Потоа со остар нож го сечеме на парчиња кои се дебели околу 7-8 милиметри.
Ги ставаме парчињата пороткал во загреана рерна на 100 степени и оставаме да се сушат околу 2 часа,во зависност од рерната може и повеќе.