Испечати

Печен свински дроб

Печен свински дроб

Состојки

  • 600 гр свински дроб
  • 1 лажица рузмарин
  • 5=6лажици морска сол
  • 2лажици зејтин

Подготовка

Преубав брз рецепт за љубителите на свински црн џигер.

Подготовка:

1. Да не пржите, да не поховате, едноставно измијте го добро џигерот и посолете го со крупна морска сол. На дното на тавата ставете хартија за печење и попрскајте секаде крупна морска сол. Може и хималајска. Попрскајте рузмарин и ставете на хартија за печење. Попрскајте малку масло и ставете да се пече.
2. При печењето поминете со ножот неколку пати по површината правејќи резови на џигерот. Оставете да се пече на тивко. Кога е готово, сервирајте со свеж рузмарин или кромид.
Нека ви е слатко