Испечати

Бели пралини полнети со крем карамел

Бели пралини полнети со крем карамел

Состојки

  • 200гр бело чоколадо
  • 2,3лажици масло
  • Рецепт за карамел има тука, цела дозаhttps://moirecepti.mk/post/%d0%bf%d0%b5%d1%82%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d1%83%d1%82%d0%b5%d0%bd-%d0%ba%d1%80%d0%b5%d0%bc-%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d0%bb
  • Калап за пралини.

Подготовка

Подготовка:

1. Над пареа го растопуваме чоколадото со маслото. Силиконските калапи, јас користев форми на мини куглоф, на дното ги покриваме со по 1 лажиче растопено бело чоколадо. Ги ставаме во фрижидер да се стегни чоколадото..
2. Сега ги вадиме од фрижидер и ги премачкуваме ѕидовите на калапчињата со растопено чоколадо.
Пак ги оставаме во фрижидер да се изладат.
3. Сега ги полниме со подготвениот карамел, ставаме по едно лажиче. Оставаме во фрижидер 10 минути. Ги покриваме со растопено чоколадо. Оставаме во фрижидер 30 минути, па внимателно ги вадиме пралините од калапите и ги сервираме.