Испечати

Тарали со брашно од наут (посно)

Тарали со брашно од наут (посно)

Состојки

  • 250гр. брашно од наут
  • 50гр. пченично брашно
  • 120мл. вода (собна температура)
  • 50мл. масло
  • 1 лажиче сол
  • 2 лажичиња семки од анасон

Подготовка

Убави грицки кои најчесто се прават со пченично брашно и бело вино. Јас го изоставив виното и ги направив со брашно од наут. Вака содржат сосема малку глутен од малата количина пченично брашно што го додадов.

Поготовка:

1. Во сад за месење измешајте ги водата, маслото и солта. Додајте ги двата вида брашно и семките од анасон. Замесете тесто.

2. Oд тестото и формирајте најпрвин стапчиња со дебелина и големина по желба. Потоа виткајќи навнатре соединете ги краевите. Наредете ги во плех со хартија за печење.

3. Печете на 200 степени, 25 минути.