Испечати

Ликер од јајце (Eierlikör-Punsch)

Ликер од јајце (Eierlikör-Punsch)

Состојки

  • 700 мл ликер од јајце
  • 700 мл бело вино
  • 75гр шеќер
  • 1паковка бурбон ванила
  • 200мл слатка павлака
  • За декорација
  • 3-4 цимет стапчиња
  • 1/3лажиче цимет во прав
  • 100гр сува брусница

Подготовка

Секое време носи свои убавини,така и оваа зима. Да ви затрепери срценцето, да ви зоврие крвта и загрее душата, направете си го овој преубав пунч. Го задржав оргиналното име. Да не преведувам секогаш ликер од јајце.

Подготовка:

1. Во длабок сад помешајте ги белото вино и ликерот. Додајте ја ванилата и шеќерот, па измешајте.
2. Полнете ги чашките малку повеќе од половина, па дополнете со ладно матена слатка павлака. Зачинете со цимет во прав и стапчиња цимет. Јас нанижав и сува брусница како декор.
На здравје.