Испечати

Посни пралини со тиква, авокадо и чоколадо

Посни пралини со тиква, авокадо и чоколадо

Состојки

  • 1 авокадо
  • 1 парче печена тиква (100гр)
  • 100 гр чоколадо
  • 1 лажица маргарин
  • 1 лажица какао
  • 3 лажици кокос
  • 150 гр мелени ореви
  • 3 лажици мед
  • Уште за увалување
  • 100 гр кокос, мак, ореви

Подготовка

Превкусни, нежни и лесни бомбици со убава текстура кои го пленат вашето непце.

1. Авокадото и тиквата се пасираат со вилушка. На страна се топи чоколадото заедно со маргаринот, над пареа. Се додава во испасираните авокадо и тиква. Се меша да се добие хомогена смеса.
2. Во изедначената смеса се додаваат кокосот, медот, оревите, какаото и убаво се меша. Се остава во фрижидер да се стврдне смесата околу 1 саат.
3. Се обликуваат бомбици кои се валкаат во мелени ореви, кокос, какао или во мак.

На здравје!