Полнети и поховани печени пиперки
Состојки
- 6 зелени пиперки капија
- Полнење
- 2 јајца
- 200гр урда
- 1лажице сол
- За поховање
- 2 јајца
- Брашно
- Презла и сусам
- Масло за пржење
Подготовка
Подготовка:
1. Прво измиените пиперки ги печиме. Ги ставаме во најлонска кеса. Ги лупиме, чистиме од семките и ги оставаме да се исцедат од течноста.
2. Во сад ги соединуваме урда, јајца, зачини. Секоја печена пиперка, внимателно ја отвараме, ставаме полна лажица фил и ја преклопуваме. Прво ги валкаме во брашно, па во изматено јајце, па во презла со сусам.
3. Ги пржиме на умерен оган да заруменат. Ги редиме на хартиени салфетки, па ги сервираме.