Испечати

Полнети и поховани печени пиперки

Полнети и поховани печени пиперки

Состојки

  • 6 зелени пиперки капија
  • Полнење
  • 2 јајца
  • 200гр урда
  • 1лажице сол
  • За поховање
  • 2 јајца
  • Брашно
  • Презла и сусам
  • Масло за пржење

Подготовка

Подготовка:

1. Прво измиените пиперки ги печиме. Ги ставаме во најлонска кеса. Ги лупиме, чистиме од семките и ги оставаме да се исцедат од течноста.
2. Во сад ги соединуваме урда, јајца, зачини. Секоја печена пиперка, внимателно ја отвараме, ставаме полна лажица фил и ја преклопуваме. Прво ги валкаме во брашно, па во изматено јајце, па во презла со сусам.
3. Ги пржиме на умерен оган да заруменат. Ги редиме на хартиени салфетки, па ги сервираме.