Испечати

Топла есенска овесна каша

Топла есенска овесна каша

Состојки

  • 1 шолја млеко
  • 3 лажици тиква ( варена или печена)
  • 1 лажиче цимет
  • 1 лажица мед
  • 1/2 шолја овесни снегулки
  • 2 лажици чиа семе
  • 1 рака сецкани ореви
  • додаток сецкано јаболко, цимет, ореви, путер од кикиритки

Подготовка

За утрешниот доручек подгответе си вкусна, топла, есенска овесна каша. Сигурна сум дека ќе ви се допадне .

Подготовка:

1. Во сад на оган, на средна температура, ги ставаме млекото, тиквата, циметот и медот. Мешаме со жица за матење да се соединат состојките.

2. Ги додаваме овесните снегулки и чиа семето, постојано мешајќи, додека да се сварат овесните снегулки. Ги додаваме оревите. Промешуваме. Како додатоци јас користев јаболко, ореви, цимет и путер од кикиритки.