Испечати

Овошна салата -микс

Овошна салата -микс

Состојки

  • 1 диња
  • 2 праски
  • 2 банани
  • 100 гр вишни
  • 2 лажици аронија
  • 1 сок од лимон

Подготовка

Подготовка:

1. Дињата се сечи во ширина на половина. Да излезат две половини. Дињата се длаби со ноже, се сечат коцки и се ставаа настрана. Се поливаат парчињата со сок од лимон. Потоа се сечи праската, бананата исто се посипува сок од лимон, да не потемни.
2. Во издлабената диња се реди неизменично овошјето. На крајот пак се посипува со сок од лимон.

Добар апетит!