Колач со афион
Состојки
- 2 чаши млеко
- 1 чаша шеќер
- 1/2 чаша масло
- 1 пециво
- 1 ванила
- 100 гр афион
- 3 чаши брашно
- Фил
- 500 мл млеко
- 1 пудинг од чоколадо
- 3 лажици шеќер
- 2 лажици мармалад
- кокос за посипување
- прелив
- 150 мл млеко
Подготовка
Подготовка:
1. Сите состојки за тестото се ставаат во длабок сад и се мешаат со шпатула. Овде нема јајца во тестото.
2. Се печи во длабок плех на 200С-25мин. Додека е топло се прелива со 150мл млеко. Потоа се премачкува со мармалад и се прелива со врелиот пудинг кој всушност е фил. Одозгора се поросува со кокос.