Испечати

Топчиња со компир и туна

Топчиња со компир и туна

Состојки

  • 500 гр. излупен компир
  • 320 гр. туна од конзерва
  • 1 јајце
  • 30 гр. пармезан
  • попотреба босилок, сол и црн пипер
  • 80 гр. презла + по потреба за увалкување
  • попотреба масло за пржење

Подготовка

Подготовка:

1. Компирите сварете ги, испасирајте ги со вилушка и оставте ги да се оладат малку. Во садот со компирите додајте ги туната, јајцето, презлата, босилокот, пармезанот, солта и црниот пипер и размешајте ја убаво смесата.
2. Од смесата формитајте топчиња, измешајте ги во презла и пржете ги во врело масло за јадење додека не заруменат.

На здравје.