Милка-Плазма торта

Состојки
- Пандишпан
 - 7 Белки
 - 7 г.л. Шеќер
 - 100 гр Лешници (печени и мелени)
 - 1 г.л. Брашно
 - Фил
 - 7 Жолчки
 - 90 гр Шеќер
 - 2 г.л. Брашно
 - 60 гр Пудинг (ванила)
 - 500 мл Млеко
 - 100 гр Милка чоколадо (со топен лешник или со сецкани лешници)
 - 100 гр Милка - Бело чоколадо
 - 125 гр Путер (на собна температура)
 - 100 гр Плазма бисквити (мелени)
 - 250 мл Слатка павлака
 - За декорација - 250 мл Слатка павлака
 
Подготовка
Оваа торта е вистинско уживање за љубителите на кремасти торти. Овојпат ја направив во големина на ролат, со смалени количини на состојките, прилагодени за оваа големина.
Подготовка на филот -
 1. Најпрво започнуваме со подготовка на филот. Во поголем сад ги ставаме жолчките, шеќерот, брашното, пудингот и дел од млекото, и со жица за матење убаво ја изработуваме смесата. Останатиот дел од млекото го ставаме во тенџере да зоврие, па ја додаваме смесата со жолчки и со постојано промешување го вариме кремот до добивање на густ крем.
2. Веднаш го делиме овој фил во два сада, во едниот го додаваме белото чоколадо (рендано) и мешаме да се растопи, а во другиот дел го додаваме црното чоколадо. Ги покриваме двата сада со стреч фолија и ги оставаме да се изладат.
3. Откога ќе се изладат, во двата дела додаваме по пола од наведената количина на путер (претходно измиксиран) и миксираме до хомогенизирање. Додаваме и по пола од мелените плазма бисквити, убаво соединуваме. Филот е спремен. За филувањето ќе ни треба уште 250 мл слатка павлака, која ја матиме до згуснување.
 Подготовка на пандишпанот -
 4. Ги миксираме белките со постепено додавање на шеќерот до згуснување. Ги додаваме лешниците и брашното претходно соединети, мешаме со шпатула. Смесата ја истураме во правоаголен плех врз хартија за печење. Израмнуваме убаво и печеме околу 20 минути во загреана рерна на 180 степени (проверуваме со чачкалица). Печениот пандишпан го вадиме од плехот, нека олади, па ја отстрануваме хартијата и го сечеме на 3 ленти.
 Филување на тортата -
 5. Пандишпан, црн фил, жолт фил, слатка павлака
 - Пандишпан, црн фил, жолт фил, слатка павлака
 - Пандишпан, црн фил, жолт фил, слатка павлака
Декорираме со останатите 250 мл слатка павлака.
На здравје!
*Забелешка - За побрза припрема, додека се ладат двата фила, тогаш започнете со подготовката на пандишпанот.