Испечати

Пилешка салата

Пилешка салата

Состојки

  • 2 копани со подкопани
  • 2 моркови
  • 2 кисели краставички
  • 1лажиче сенф
  • 300гр кисела павлака
  • Сол, бибер, тостиран сусам по желба

Подготовка

1. Прво измиените парчиња пилешко месо ги вариме во вода во која има додадено сол, бибер во зрна и морковите. Од кога се сварени, убаво го чистиме и оделуваме само месото. Го сецкаме ситно.
2. Ги сецкаме морковите и киселите краставички. Додаваме кисела павлака и зачини по вкус. Убаво соединуваме и оставаме во фрижидер 1 час да се спојат вкусовите.

Потоа сервираме.
Бујонот кој ни остана при варењето го користиме за подготовка на чорба.