Испечати

Бели афионови штангли

Бели афионови штангли

Состојки

  • 2 чаши шеќер
  • 3 чаши брашно
  • 1 пециво
  • 50гр афион
  • 2 чаши млеко
  • 1/2 чаша масло
  • Шеќер во прав

Подготовка

Користена е чаша од 200 мл. Исклучително кревок колач е овој, пробајте го.

Подготовка:

1. Во еден сад ги соединуваме прво сите суви состојки. Потоа додаваме масло и млеко. Смесата убаво ја изедначуваме, мешајќи со лажица.
2. Вака подготвената смеса, ја истураме, во намастен и набрашнет правоаголен плех. Печeме околу 30 минути, и проверуваме со чепкалака. Оставаме колачот да е излади, наросуваме шеќер во прав и сечеме штангли.
Послужуваме.