Испечати

Пикантни јајца со авокадо

Пикантни јајца со авокадо

Состојки

  • 4 јајца
  • 1 зрело авокадо
  • 1 лимон
  • 1лажица кисела павлака
  • сол и бибер по вкус, малку чили
  • 4 парчиња тост леб
  • листови марула, магдонос

Подготовка

Сварете ги јајцата, внимателно исчистете, исечете ги надолжно на половина и извадете ги жолчките.
Додајте го исеченото авокадо, кое претходно сте го исекла по должина на половина, во жолчките, изматете и додадете сок од лимон.
Додадете ја киселата павлака, зачинете со сол, бибер и прав чили и измешајте уште еднаш со миксер стапчест.
Наполнете ја декоративната кеса со филот и богато пополнете ја секоја половина од варените белки од јајца.
Сервирајте ги врз парчиња тост леб и декорирајте со магдонос.