Пудинг со желирано овошје
Состојки
- 1 литар млеко
- 2 пакетчиња пудинг од ванила
- 6 лажици шеќер
- 10на јаготки
- 2 - 3 киви
- 2 портокали
- 300 мл вода
- 25 гр желатин
- 1 лажица шеќер
- 1 пакетче ванилин шеќер
- 10на цимет-карамел бисквити
Подготовка
1. Сварете го пудингот со млекото и шеќерот вообичаено.
2. Во чаши издробете по една до две бисквити зависно од ширината на дното.
3. Врз нив ставете од сварениот пудинг полнејќи 2/3 од нивната зафатнина.
4. Исечкајте го овошјето и распоредете го врз пудингот.
5. Додека се спрема пудингот, желатинот растворете го во вода спрема упатството.
6. Загрејте ја водата до вриење, додадете ги шеќерите и здрвениот желатин и мешајте да се раствори.
Истурете врз овошјето. За да нема пена, ставајте го полека низ цедилка.
7. Почекајте да излади и ставете го во фрижидер неколку часа.