Испечати

Крекери

Крекери

Состојки

  • 60 гр ленено семе
  • 60 гр сусам
  • 30 гр сончоглед
  • 50 гр овесни снегулки
  • 1 лажиче сол
  • 1 лажиче буковец
  • ½ лажиче лук во прав
  • 1 лажиче пециво
  • 50 гр јачменово
  • 100 гр ржано брашно
  • 1 лажица маслиново масло
  • 200 мл млака вода

Подготовка

1. Во длабок сад ги ставаме семињата, овесните снегулки, ‘ржаното брашно, јачменовото брашно, сол, буковец, лукот во прав и пецивото. Промешуваме.

2. Ги додаваме маслиновото масло и водата. Мешаме со лажица.

3. Смесата ја ставаме во тава обложена со хартија за печење. Врз смесата ставаме уште една хартија за печење за полесно и подеднакво да ја расукаме смесата. Ја вадиме хартијата за печење што ја ставивме одозгора. Со нож сечеме во големина по желба.

4. Печеме на 180 степени 25-30тина минути, во зависност од јачината на рерната, ќе ги проверите да не изгорат.