Испечати

Кето рафаело

Кето рафаело

Состојки

  • 250 мл. неутрална павлака
  • 30 гр. стевиа
  • 25 гр. путер
  • 80 гр. кокос
  • 40 гр. мелени лешници
  • попотреба лупени печени лешници

Подготовка

1. Во сад на оган додадете ги павлаката, путерот и стевиата додека стевиата не се растопи.

2. Садот отстранете го од оганот и додадете ги кокосот и мелените лешници, промешајте со лажица додека смесата не стане хомогена.

3. Смесата оставете ја да се излади, а потоа од неа формирајте топчиња во средината со по еден лешник и извалкајте ги во кокос.

Можете мелените лешници да ги замените со кокос. Се работи за вкусови, мене со мелени лешници ми се повкусни.