Испечати

Бисквитен колач

Бисквитен колач

Состојки

  • Пандишпан
  • 4 јајца
  • 8лажици шеќер
  • 100 мл зејтин
  • 150мл млеко
  • 8 лажици брашно
  • 2 лажици какао
  • 1паковка пециво
  • 1паковка ванила
  • 3лажици ореви
  • 1 фил
  • 250гр крем сирење
  • 3 лажици нутела
  • 2 фил
  • 200 гр бисквити
  • 150гр маргарин
  • 100 гр шеќер во прав
  • 250 мл млеко

Подготовка

1. Изматете ги пенесто јајцата со шеќерот. Додајте ги маслото и млекото. Во цедалка или сито, ставете го брашното, какаото и прашокот за пециво. Просејте дирекно во смесата кај јајцата и мешајте со шпатула. Додадете ги ванилата и мелените ореви.

2. Подготвеното тесто печете го во плех околу 20 минути на 200 степени. Кога е печено, извадете три ленти од него.

3. Се филува ред лента ред фил. За филот потребно е да се помешаат маргаринот со шеќерот во прав,.
Помешајте со вилушка, а потоа додајте мелени плазми и млеко. Матете убаво да се соедини. Другиот фил пак спремете го така што ќе помешате крем сирење со нутела и ванила. Премачкајте го цел колач и декорирајте по вкус.

На здравје