Бисквитен колач
Состојки
- Пандишпан
- 4 јајца
- 8лажици шеќер
- 100 мл зејтин
- 150мл млеко
- 8 лажици брашно
- 2 лажици какао
- 1паковка пециво
- 1паковка ванила
- 3лажици ореви
- 1 фил
- 250гр крем сирење
- 3 лажици нутела
- 2 фил
- 200 гр бисквити
- 150гр маргарин
- 100 гр шеќер во прав
- 250 мл млеко
Подготовка
1. Изматете ги пенесто јајцата со шеќерот. Додајте ги маслото и млекото. Во цедалка или сито, ставете го брашното, какаото и прашокот за пециво. Просејте дирекно во смесата кај јајцата и мешајте со шпатула. Додадете ги ванилата и мелените ореви.
2. Подготвеното тесто печете го во плех околу 20 минути на 200 степени. Кога е печено, извадете три ленти од него.
3. Се филува ред лента ред фил. За филот потребно е да се помешаат маргаринот со шеќерот во прав,.
Помешајте со вилушка, а потоа додајте мелени плазми и млеко. Матете убаво да се соедини. Другиот фил пак спремете го така што ќе помешате крем сирење со нутела и ванила. Премачкајте го цел колач и декорирајте по вкус.
На здравје