Торта со мармалад од кајсии
Состојки
- Бисквит
- 3 јајца
- 12 лажици млеко
- 12 лажици масло
- 12 лажици брашно
- 12 лажици шеќер
- 1 пециво
- 1 ванила
- 2 лажици какао
- 5 лажици мармалад од кајсии
- Глазура
- 100 гр бело чоколадо
- 100 мл хопла
- Декорација
- по избор мак, капини, чоко трошки...
- Шербет
- 500 мл млеко
- 10 лажици шеќер
- 2 лажици чоколадно какао
Подготовка
Што да ви пишувам само ке кажам ПРЕВКУСНО .
1. Се матат јајцата заедно со шеќерот, со постепено додавање на преостанатите состојки од масло, брашно, пециво, какао и млеко. Се става во округло тавче бр.26 и се пече на 180С-30мин. Се остава да олади.
2. Во сад се става млекото со шеќерот и чоколадното какао да зоврие. Се прелива оладената торта. Веднаш ќе се впие и се премачкува со мармалад.
3. Сега се прави глазурата. На оган се ставаат заедно чоколадото и хоплата со постојано мешање ќе се соединат состојките .Се прелива врз мармаладот и се украсува.
Добар апетит!!!