Испечати

Торта со мармалад од кајсии

Торта со мармалад од кајсии

Состојки

  • Бисквит
  • 3 јајца
  • 12 лажици млеко
  • 12 лажици масло
  • 12 лажици брашно
  • 12 лажици шеќер
  • 1 пециво
  • 1 ванила
  • 2 лажици какао
  • 5 лажици мармалад од кајсии
  • Глазура
  • 100 гр бело чоколадо
  • 100 мл хопла
  • Декорација
  • по избор мак, капини, чоко трошки...
  • Шербет
  • 500 мл млеко
  • 10 лажици шеќер
  • 2 лажици чоколадно какао

Подготовка

Што да ви пишувам само ке кажам ПРЕВКУСНО .

1. Се матат јајцата заедно со шеќерот, со постепено додавање на преостанатите состојки од масло, брашно, пециво, какао и млеко. Се става во округло тавче бр.26 и се пече на 180С-30мин. Се остава да олади.
2. Во сад се става млекото со шеќерот и чоколадното какао да зоврие. Се прелива оладената торта. Веднаш ќе се впие и се премачкува со мармалад.
3. Сега се прави глазурата. На оган се ставаат заедно чоколадото и хоплата со постојано мешање ќе се соединат состојките .Се прелива врз мармаладот и се украсува.

Добар апетит!!!