Похован стек со сенф
Состојки
- 800 гр пилешки стек
- 2 јајца
- 1 лажица сув зачин
- 1 лажиче црн бибер
- 1 лажиче црвена пипер
- 1 полна лажица сенф
- СОС
- 1 лажица мајонез
- 1 лажица кисела павлака
- 1/2 лажичка кари
- 1/2 лажичка куркума
Подготовка
1. Стекот додека е полу-замрзнат се сече по должина на тенки шницли. Се посолува месото со зачини од двете страни и од едната страна се премачкува со сенф. Се остават да отстојат 30мин.
2. Потоа шницлата се валка во брашно, па во јајца изматени и во презла во која има црвен пипер и гриз. Се пржи во врело масло .
3. Се сервира со сос, парчиња лимон, помфрит и кисели краставички...
СОС -1 лажица мајонез,1 лажица кисела павлака, малку куркума и кари и добивате преубав сос.
Добар апетит!!!