Испечати

Роденденски млечни бомбици со крем и чоколадо

Роденденски млечни бомбици со крем и чоколадо

Состојки

  • 3 јајца
  • 150 гр шеќер
  • 100 мл масло
  • 150 мл млеко
  • 250 гр брашно
  • 1 пециво
  • 1 ванила
  • додаток
  • 4 лажици еурокрем
  • 4 лажици млеко
  • глазура
  • 100 гр чоколадо
  • 3 лажици масло

Подготовка

Превкусни и едноставни бомбици кои за секој роденден ги обликувам во различен облик.

Пандишпан-

1. Се матат јајцата заедно со шеќерот. Се додаваат останатите состојки и се пече во округла тава бр.28. Се пече на 200С-25мин. Се оладува тестото.

2. Тестото се дроби на ситни парчиња. Во него се додава еурокремот и млекото и се меси да се добие хомогена смеса која може да се обликува.

3. Се прават бомбици кои се ставаат 30мин во фрижидер и потоа се глазираат. Вкусни, брзи и интересни за детски родендени или други прослави.