Испечати

Лазања од макарони и мелено месо

Лазања од макарони и мелено месо

Состојки

  • 1главица кромид
  • 1 морков
  • 250гр мелено телешко месо
  • 150гр доматен сос
  • 300гр макарони
  • 200мл павлака за готвење
  • 100гр рендан кашкавал
  • 1 јајце

Подготовка

Прво подгответе го месото.
Во сад, ставете го кромидот и морковот испржете го кратко, па додајте го месото и пржете додека не ја промени бојата.
Додајте го доматниот сос и оставете додека течноста не испари. Зачинете.
Во меѓувреме ставете ги макароните да се варат.
Кога ќе се готови исцедете ги. Додајте ја павлаката, јајцето и ренданиот кашкавал.
Во стаклен сад, ставете ги пола од макароните, ставете одозгора од филот од меленото месо, па одозгора другата половина макарони.
Печете на загреана рерна на 200 степени околу 40мин.

Доколку сакате, на крај печење ставете рендан кашкавал одозгора па врете да се допече.