Баунти торта (без печење)

Состојки
- Подлога
 - 300 гр мелени бисквити
 - 100 гр млечно чоколадо
 - 50 гр путер
 - 50 мл слатка павлака
 - според потребата 2-3 лажици млеко
 - Кокос фил
 - 3 дл слатка павлака
 - 50 гр путер
 - 4 лажици шеќер
 - 150 гр кокос
 - 100 гр бело чоколадо
 - 1 лажичка рум
 - Глазура
 - 150 гр млечно чоколадо и 2 лажици масло
 
Подготовка
Многу вкусна и убава за око торта.
 1. Чоколадото со сите останати состојки за подлога се топат на тивок оган и се додаваат кај мелените бисквити. Доколку смесата е многу сува додадете некоја лажица млеко. Се меси. Калап за торта со димензии 22 се намастува малку со масло и на дното се распоредува смесата за подлога. Се става во фрижидер.
 2.Фил
 Павлаката, шеќерот, путерот се загреваат до пред вриење се вадат од оган, па се додава искршеното чоколадо и убаво се меша додека се стопи.Се додава кокосот и филот се нанесува врз подлогата.Се става да се олади во фрижидер најмалку еден час.
 3. За преливот стопете го чоколадото со маслото и нанесете врз тортата. Оставете да се олади убаво.
 На здравје!