Полнети Печурки
Состојки
- по потреба Свежи шампињони
- За полнење (посна варијанта)
- по потреба Посен кашкавал, царевка, кисели краставички
- За полнење (мрсна варијанта)
- по потреба Кашкавал, Чадено пилешко филе, зденки
Подготовка
Идеални за мезе, како дел од вашата трпеза за престојните слави...превкусни се.
Подготовка
- Шампињоните се лупат и им се одстранува рачката. Ги редиме во намрсен калап за мафини или плех (со маргарин) и ги полниме со состојки по желба (ситно исецкани)
- Зачинуваме и печеме во загреана рерна на 200 степени.
Забелешка - рачката од печурките ако сакате може ситно да ја исецкате и да ја додадете во зајрето.
Јас ги лупам печурите, не ги мијам бидејќи многу повеќе ќе впијат вода со нивното миење.
Најубаво е да одберете поголеми печурки, за да можете повеќе да ги наполните.