Испечати

Солени шишарки

Солени шишарки

Состојки

  • 900 мл. вода
  • 1 лажица сол
  • 250 грама палента
  • 100 грама путер или маргарин
  • 200 грама сирење
  • 500 грама кисело млеко

Подготовка

Во тенџерче на оган ставаме да зоврие водата со солта.Кога ќе зоврие ја додаваме палентата и ја вариме 10 минути.Тенџерчето го тргаме на страна и во тавиче ставаме да се растопи путерот.Кога ке се растопи со него ја попаруваме палентата и промешуваме.Во калапче за шишарки или цедалка за лимон полниме од палентата до половина ставаме парче сирење и дополнуваме.Се така додека имаме палента.Шишарките ги декорираме со кечап и мајонез.Сервираме со кисело млеко.