Сникерс бомбици
Состојки
- 120гр шеќер
- 50мл млеко
- 60гр путер
- 50 гр темно чоколадо
- 100гр мелени бисквити
- 130гр грубо мелени тостирани, лупени кикиритки
- За обложување
- околу 100 гр тостирани, лупени кикиритки
Подготовка
Во мала касерола на многу тивок оган ги ставаме да се соединат путерот, млекото, шеќерот и чоколадото.
Од кога е изедначена смесата ги додаваме мелените бисквити и грубо мелените кикиритки.
Соединуваме убаво.
Ја оставаме смесата околу 15 минути да одстои во фрижидер, да биде подизладена малку.
Потоа формираме бомбици, кои ги валкаме во тостирани кикиритки.
Оставме 1 час да се стегнат и просушат, па послужуваме.