Испечати

АФТЕР ТОРТА

АФТЕР ТОРТА

Состојки

  • За тесто
  • 2 јајца
  • 100 гр шеќер
  • 100 гр путер
  • 50 гр црно чоколадо
  • 50 гр афтер ејт чоколатца
  • 1 лажичка какао
  • 100 гр брашно
  • 1 лажичка прашок за пециво
  • За прелив
  • 120 мл слатка павлака
  • 50 гр афтер ејт чоколатца
  • 3-4 пеперминт бомбони

Подготовка

Чоколаден колач со вкус на мента. Прво на тивок оган се ставаат путерот, чоколадото и малите афтер ејт чоколатца да се соединат. Нека се подизлади малку смесата. Во вангличка се ставаат јајацата и шеќерот и се мати да побелат. Се исклучува миксерот се додава подизладената смеса, па какаото, брашното, пецивото. Се пече во тава бр 20.Јас печев во округлата , силиконска на делимано. Се пече околу 15 минути на 180 степени.Се остава колачот да се лади во тавата. Сега на тивок оган се соединуваат слатката павлака, чоколатцата, пеперминт бомбоните. Од како убаво се соединиле ги истураме врз испечениот колач. Не чекајте одма убаво да се стегне, сервирајте со топка сладолед и уживајте.