Намаз од тиквичка, грашок и сирење
Состојки
- 1 средно тикве
- 1 филџан конзервиран грашок
- 80гр бело сирење
- 1/4лажиче свежо мелен бибер
- 1/4лажиче сол
- 1/4лажиче сенф
- по желба лук, магдонос, босилек...
Подготовка
Печев пиперки на електрична скара и тука го испеков тиквето
Што не значи дека мора така, може да го испечите на ваш начин.
Го излупив од надворешната кора, го исеков на покрупни парчиња и го остаавив во цедалка 20 минути.
Потоа во чашата на нутрибулет ги ставив тиквето, конзервираниот грашак, сирењето, зачините.
Соединив неколку секунди, додека не добијам мазна структура.
го ставив во здела и го оставаив 30 минути во фрижидер, па го послужив како додаток со други предјадења, со добар аператив.