Пивски солени колачиња со рузмарин и сончоглед
Состојки
- 2 чаши пиво
- 1 чаша масло
- 2 кафени лажици сол
- 700 гр брашно или по потреба
- 1/2 кафена лажица рузмарин
- 2 лажици лупен сончоглед
- 1 пециво
- чаша = 200мл
Подготовка
Превкусни солени колачиња
Подготовка
Во длабок сад ставете ги пивото и маслото. Додадете сол, рузмарин, сончоглед. Промешајте.
Просеаното брашно заедно со пецивото постепено додадете ги во смесата и замесете меко тесто.
Расукајте кора и со помош на калап вадете кругови.
-Колачињата наредете ги во тава обложена со хартија за печење
-Печите во загреана рерна на 200 степени околу 15 мин.
Добар апетит!