Чизкејк со вкус на јагоди (без печење)
Состојки
- За подлога
- 250гр мелени бисквити
- 150гр путер
- 1 ванилин шеќер
- 3 лажици прав шеќер
- 3лажици шеќер
- За фил
- 200гр сирење
- 200гр кисела павлака
- 2кесички шлаг крем
- 600мл млеко
- 2кесички пудинг од јагоди
Подготовка
Вкусниот кремав слој од јагодите придонесува за вкусот да биде навистина посебен.
За бисквитниот дел потребно ви е мелени бисквити, путер, ванилин шеќер и 3 лажици шеќер и сето тоа заедно се меша да се соедини убаво. Смесата се става рамномерно во калап за торти и се остава да стегне во фрижидер.
Сирењето убаво се мие и заедно со прав шеќер и киселата павлака се мати со миксер да се соедини убаво. Се додава екстракт од ванила и ќесичките шлаг крем со 300мл млеко. Сето тоа се мати со миксер да се соедини. На страна во сад на оган се става 300мл млеко со ќесичките пудинг од јагоди. Одкако ќе се свари се додава во предходната смеса и убаво се меша. Смесата се става врз бисквитниот дел и одкако малку ќе излади се става растопено чоколадо. Се остава најчесто преку ноќ да се стегне убаво.
Добар апетит