Испечати

Овошен стаклен колач

Овошен стаклен колач

Состојки

  • 3 јајца
  • 80 гр шеќер
  • 120 гр брашно
  • 1 ванила
  • 1 мала лажичка пециво
  • за пудинг
  • 350 мл млеко
  • 1паковка пудинг
  • 35 гр шеќер
  • Глазура
  • 3 паковки тортенгуст
  • 700 мл вода
  • 2 киви
  • 100 гр боровинки
  • 1 банана
  • 5 парчиња ананас
  • 100 гр јагоди
  • 2 праски

Подготовка

Овој колач е за љубителите на нежно благо,освежително благо.
Овде ќе вкусите многу витамини и мешавина од овојше.
Вклучете го миксерот и матете ги белките убаво до цврст снег.
Полека додавајте ги жолчките една по една.
Колачот бара долго матење.
Додадете го шеќерот и матете убаво да се растопи, а потоа во садот пресејте го брашното кое претходно го помешавте со пецивото и ванилата.
Мешајте убаво со шпатула па префрлете во калап за печење.
Печете и проверете кога е готово вадете.
Сварете го пудингот и топол нанесете го врз пандишпанот.
Јас редев се дирекно во калапот.
Овошјето го исеков и го исецкав на парчиња. Редев во кругови по вкус и желба.
Кога цела површина ја исполнив со овошје, го разматив тортенгустот со водата во кацерола на оган па полеав врз овошјето.
Убаво измазнив да биде секаде рамномерно,па оставив да се лади во фрижидер.
Тортата е фантазија.И на изглед и на вкус.
Пробајте ја нема да згрешите.
На здравје