Домашни брускети од ѓеврек
Состојки
- 5,6 лажици маслиново масло
- 2 лажици лук во прав
- 2 лажици сушена мајчина душичка
- 2 лажици сушен магдонос
- 2 лажици блага буковка пипер
- 1 лажица мешан сув зачин
- 1 лажица сусам
Подготовка
Доколку сакате убави домашни брускети по сопствен вкус тогаш ова е многу лесен ефтин и вкусен рецепт. Многу често јас го правам исто и кога ќе имам некои најавени гости, а секако зачините може да бидат она што вие сакате.
Најпрво ги сечеме двата ѓевреци на не многу дебели кругови, ги ставаме во еден подлабок сад, и ги ставаме и сите зачини кои преходно ги набројав, го додаваме и маслото и мешаме убаво во лажица да се распореди мешавината на секое парченце.
Ги ставаме така зачинетите парчиња на плех обложен со хартија и печеме во загреана рерна околу 5-6 минути.
Совршено оди како мезе со сиренце и пивце...