Павлова торта со пудинг и јагоди
Состојки
- 4 белки
- 180 гр шекер
- 1 лажица сок од лимон
- 1 пудинг од јагоди
- 400 мл млеко
- 4 лажици шеќер
- 300гр јагоди
- 100 мл шлаг за матење
Подготовка
Белките изматете ги со шеќер цврсто, на крај ставете една лажица сок од лимон.
На хартија за печење нацртајте 4 кругови. На нив направете ги 4те кори.
Ставете да се пече на температура 120 степени на еден саат. По еден саат исклучете ја рерната и оставете уште еден саат во рерна.
За пудинг
Половина од млеко ставете да зоврие, во останато млеко ставете пудинг и шеќер измешајте, истурете во врело млеко мешајте додека не загусне. Оставете пудинг да истине.
Врз кора ставете пудинг наредете сечени јагоди, ставете следна кора. Така редете сите кори. Врз последната кора ставете шлаг со шприц. Украсете со јагоди и цреши.
Добар апетит!