Испечати

Тробоен колач

Тробоен колач

Состојки

  • за пандишпаните
  • 4 јајца
  • 12 супени лажици шекер
  • 12 супени лажици брашно
  • 100мл млеко
  • 100мл масло
  • 1 пециво
  • 1 супена лажица какао
  • за фил
  • 500мл млеко
  • 2 супени лажици брашно
  • 100гр кокос
  • 1 супена лажица пудинг од ванила
  • 10 супени лажици шекер

Подготовка

Во длабок сад ги ставаме јајцата и шеќерот и матиме убаво како за торта.
Откога е изматено убаво додаваме маслото,млекото,брашното и прашокот за пециво.
Смесата ја делиме на два дела во едниот дел додаваме какао а другиот дел останува ист.
Во тавче 21*36цм ставаме хартија и ја ставаме прво смесата без какао печеме на 170 степени 10 минути.
Во мегувреме додека се пече ние го спремаме филот со кокос,400 мл млеко заедно со шеќерот ставаме да зоврие а во преостанатото млеко го додаваме пудингот и брашното и убаво мешаме.
Во зовриеното млеко го ставаме пудингот и брашното и вариме 2-3 минути.
Врз испечениот пандишпан го ставаме филот убаво израмнуваме со лажица и врз него го ставаме и кафениот фил .
Продолжуваме со печење уште 30 минути на 160 степени.
Откога е печено оставаме да се излади целосно, а потоа сечеме парчиња по желба.
На здравје !!!