Плескавица со сланина и кашкавал
Состојки
- Состојки
- 400 гр мелено месо
- 100 гр сланина
- 100 гр кашкавал
- 4 чешниња лук
- 2 лажици маслинов зејтин
- Од зачини сол,црн бибер, буковец сол
Подготовка
На коцки ја сечеме сланината и кашкавалот. Ги додаваме кон меленото месо. Ситно го сечеме и лукот и него го додаваме кон меленото месо. На крај зачинуваме со зачините, додаваме маслинов зејтин и се заедно мешаме. Од оваа смеса правиме 4 плескавици кои ги редиме на намастена хартија во не многу голем плех. Ги премачкуваме и одозгора со зејтин и ги печиме на 180 степени 20 минути.
Едноставно и вкусно.