Испечати

Месо во тава со суви пиперки и бело вино

Месо во тава со суви пиперки и бело вино

Состојки

  • 2 кг свинско месо
  • 300 гр печурки
  • 4 кромид
  • 5 суви црвени пиперки
  • 100 гр павлака
  • 150 гр кашкавал
  • 200 мл бело вино
  • 100 мл вода
  • 1 лажица сув магданос
  • зачини по желба

Подготовка

1. На парчиња се сечи месото и се пржи на тивко 40 мин. Се додава во пржењето масло и водичка. Потоа се става во тепсија целото месо.
2. На страна се пржи кромидот. Се додаваат печурките и сечканите суви пиперки. Се додаваат сите зачини. Сето ова се додава во тепсијата со месо.
3. Се става павлаката, белото вино и целиот изрендан кашкавал. Убав се меша и се зачинува по желба.
4. Се печи 40мин на 250 С .Вкусот е фантастичен.
На здравје!!!