Криспи чоколадо со суво овошје
Состојки
- 100 гр оризови-пченкарни какао снегулки
- 50 гр бело суво грозје
- 4 сушени кајсии
- 50 гр сува брусница
- 50гр толчени лешници
- 100 гр темно чоколадо со минимум 60% какао
- 60 гр путер
- 2 лажици нугат крем
- 4-5 лажици млеко
Подготовка
Одличен десерт, здрав и вкусен истовремено.
Се подготвува само за 15 минути.
Чоколадото, путерот, млекото и кремот ги ставаме во сад на тивок оган додека се стопи чоколдаото и смесата не стане кремаста.
Снегулките, сувите овошја и лешниците ги ставаме во посебен сад. Го додаваме чоколаднио крем и убаво ја изедначуваме смесата со мешање.
Смесата ја ставате во модла по ваш избор и оставате убаво да се олади, најдобро преку ноќ.
На здравје!