Зелена супа од штавел и свинско месо
Состојки
- 200 гр месо свинско
- 1. 5 морков
- 1 кромид
- 1 јајце
- 150 гр штавел
Подготовка
Месото исечете го на коцки и ставете го во тенџере да се вари.
Компирите излупете ги и сечете ги на коцки. Штавелот измијте го.
Морковот излупете го и исечете на полутркалца.
Во тенџере со сварено месо ставете компир и морков, варете додека не се свари компир. Додајте сечен штавел.
Во тава за пржење ставете ги ситно исечениот кромид и рендан морков, подпржете до златна боја, и додајте во супата.
Супата подсолете ја, додајте црн пипер и зачини по вкус.
Сервирајте во чинија, ставете пола јајце.
Добар апетит!