Мус (намаз) од наут (посно)
Состојки
- 200гр наут
- 100 мл вода
- 2лажици маслиново масло
- 2лажици сок од лимон
- 1/4 лажиче сол
- 1/2 парче кромид
- 1чешне лук
Подготовка
Оваа препорака за овој убав мус од наут ја добив од сестра ми.
Прекрасен за оние кој го сакаат наутот.
Ја користев наут од конзерва,па ја искористив водата која стоеше во конзервата.
Одделив 200 гр наут и додадов малку од водата.
Во самата конзерва имаше парчиња на морков, лук и кромид.
Дополнително запржив ситно сецкани, па мозам да кажам и пасирани, лук и кромид.
Откако целосно омекнаа и се запржија ги помешав со пасираниот наут.
Зачинив со сол,сок од лимон и маслиново масло.
Мене ми се допадна премногу.
Може да се користи и како намаз,превкусно.
На здравје