Чоколадно суфле
Состојки
- 1 јајце
- 100гр шеќер
- 100мл масло
- 100мл млеко
- 1 ванила
- 2 лажици какао
- 1 пециво
- 8 лажици брашно
- плус
Подготовка
Се мати јајцето со шеќерот и ванилата, па се додава маслото, шеќерот и на крај какаото, брашното и пецивото. Садовите се премачкуваат со маргарин (може и шолји за кафе) и се полнат со смесата(не до крај ) и му се става внатре по 2-3 коцки чоколадо. Во големо тенџере на оган се додава вода околу 1,5цм се редат садовите се вклучува шпоретот на најјако, се покрива тенџерето со кујнска крпа па со капак и се остава околу 15тина мин.Толку,суфлето е готово.